Učenici OŠ Glina obilježili Dan hrvatskih branitelja SMŽ i osvojili nagrade

Učenice i učenici Osnovne škole Glina i ove su godine dali svoj doprinos obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije sudjelujući javnom pozivu Sisačko-moslavačke županije za dostavu likovnih i literarnih radova na temu “Hrvatski branitelji – junaci modernog doba”.

– Učenice i učenici naše škole i ove godine dali su svoj doprinos obilježavanju Dana hrvatskih branitelja SMŽ sudjelujući na javnom pozivu Sisačko-moslavačke županije za dostavu likovnih i literarnih radova na temu “𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐧𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐢 – 𝐣𝐮𝐧𝐚𝐜𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐨𝐠 𝐝𝐨𝐛𝐚”. 16.listopada prisustvovali su dodjeli nagrada i zahvalnica za njihove likovne i literarne radove u Sisku gdje je otvorena izložba radova učenika osnovnih škola Sisačko-moslavačke županije. Dvije naše učenice osvojile su jedno od prva tri mjesta i to 2. mjesto za literarni rad učenica Tena Vidnić, 8.a, a 3.mjesto u kategoriji likovnih radova učenica Lucija Vrbanac, 4.c. Mentorice učenicima prijavljenih likovnih i literarnih radova bile su učiteljice Andrijana Kirin, Jana Medved Kireta, Vlasta Ožaković i Josipa Adžić. Čestitamo svim učenicima na ostvarenom uspjehu! – poručili su iz škole.

– Na ovaj način smo željeli uključiti učenike da slušaju priče od svojih baka, djedova, majki i očeva o onome što su doživjeli u Domovinskom ratu te potaknuti djecu da prime, procesuiraju i pretvore te informacije u likovni rad – izjavio je župan Celjak.

Prethodni članakSjećanje na žrtve pokolja u Novom Selu Glinskom: Odbačena optužnica za zločin
Sljedeći članakKraljevski nogometni kamp Real Madrida dolazi u Glinu