Vozač u Prekopi uhvaćen pri brzini od 131 km/h

Prijeti mu kazna do 2.650 eura i zabrana upravljanja

Foto: ilustracija MUP

U nedjelju, 13. listopada, oko 9 sati, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su nadzor brzine na glinskom području u mjestu Prekopa. Tijekom kontrole, zaustavili su automobil sisačkih registracija, kojem je izmjerena brzina od 131 km/h, što je 81 km/h iznad dopuštene brzine na toj dionici.

Automobilom je upravljao 31-godišnjak, koji se sada suočava s ozbiljnim posljedicama zbog svog prekršaja. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, a predviđene kazne za ovakvo prekršajno ponašanje kreću se od 1.320 do 2.650 eura. Osim toga, vozač će biti podvrgnut i zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ovaj incident još jednom naglašava važnost poštivanja prometnih propisa i sigurnosti na cestama. Policijska uprava sisačko-moslavačka apelira na sve vozače da budu odgovorni i pridržavaju se ograničenja brzine kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.

Prethodni članakBiciklijada “Pedalu okreni, sebe pokreni” u Glini: Vožnja za plemeniti cilj i podršku ženama oboljelima od raka dojke
Sljedeći članakSjećanje na žrtve pokolja u Novom Selu Glinskom: Odbačena optužnica za zločin