Biciklijada “Pedalu okreni, sebe pokreni” u Glini: Vožnja za plemeniti cilj i podršku ženama oboljelima od raka dojke

U subotu, 12. listopada, održana je biciklijada pod nazivom “Pedalu okreni, sebe pokreni” u organizaciji Udruge Sv. Agata Glina. Ova sportska manifestacija, koja je okupila brojne sudionike, imala je plemenit cilj – prikupljanje donacija za pomoć ženama oboljelima od raka dojke s područja grada Gline.

Start biciklijade bio je u 11 sati iz malog parka pored crkve u Glini, a ruta je obuhvaćala krug kroz Donji i Gornji Viduševac, Dvorišće i Prekopu, ukupno povezujući nekoliko naselja središnje Banovine. Sudionici su, vozeći ovu kružnu rutu, prošli kroz prekrasne krajolike i uživali u sunčanom jesenskom danu.

Kotizacija za sudjelovanje iznosila je 15 eura, a sva prikupljena sredstva bila su namijenjena podršci ženama oboljelima od raka dojke. Ova biciklijada bila je dio šire inicijative “Ružičasti listopad,” koja se tradicionalno obilježava s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke.

Biciklijada je tako spojila sport, zajedništvo i plemeniti cilj, pokazujući kako i male zajednice mogu učiniti mnogo za podršku svojim članovima.

Prethodni članakNekolicina naselja u srijedu bez struje
Sljedeći članakVozač u Prekopi uhvaćen pri brzini od 131 km/h