Glina slavi, Glinjani se sjećaju i ne zaboravljaju one koji su se izborili za mir

“Hrvatski branitelji, hvala vam za slobodu!” – to su svojim dolaskom poručili Glinjani, gosti, a posebno je bilo puno mladih koji nisu zaboravili rane devedesete.

Mladost se i sinoć okupila na glinskom Banovcu na koncertu Mate Bulića, koji je priredio odličan domoljubni set svojih pjesama. No, osim domoljubnih pjesama, Mate ima u svom opusu i brojne dobre stare narodne narative, tako da su svi uživali. Mate nas je svojim pjesmama uveo u četvrti kolovoza.

– Nakon sinoćnjeg koncerta Mate Bulića povodom Dana Grada Gline, jutros u 5 sati sam, na poziv braniteljskih udruga, budnicom prošao kroz Grad kako bismo obilježili početak VRO Oluja! Nakon toga, u 7:30 otvorili smo Memorijalni kup Darko Lisac i Karlo Starčević u organizaciji ŠRU Glina. Početak Oluje i heroji Domovinskog rata se ne zaboravljaju i za obilježavanje takvih događaja nema umora! Vidimo se večeras u Jukincu i nakon toga na Banovcu! – poručio je gradonačelnik Ivan Janković.

Podsjetimo, danas su, uz glazbeni program, na repertoaru i memorijalni događaji poput Kupa ‘Darko Lisac i Rajko Starčević’ koji su na jezeru Bajer započeli jutros u 07:30 sati, kasnije će biti održano polaganje vijenaca poginulom hrvatskom branitelju Darku Liscu kod Spomen obilježja u Jukinačkoj ulici  s početkom u 18:00 sati. Navečer na Banovcu nastupa grupa Leteći Odred.

Sutra je praznik, vani se vrijedi malo duže zadržati. Dođite i zajedno proslavimo 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ponedjeljak, 5. kolovoza, posvećen je Danu pobjede i domovinske zahvalnosti te Danu hrvatskih branitelja. Ovom prigodom održat će se ljetni sajam i koncert Prima Banda u Parku Banovac – sjajna prilika za druženje i uživanje u kulturnim sadržajima.

Centralni dio obilježavanja održat će se u utorak, 6. kolovoza. Obilježavanje započinje u 09.30 sati paljenjem svijeća kod “Spomen sobe” Glinskih logoraša, potom i kod Spomen obilježja ‘Suza’ u 10.15, nakon čega se nastavlja svetom misom u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u 11 sati. Polaganja vijenaca u čast poginulim mještanima Male Soline održat će se s početkom u 16.30 sati. Sveta misa na ruševinama crkve Ranjenog Isusa u Maloj Solini održat će se u 17 sati. Večer će završiti zabavnim programom uz grupu “Kupska zvona” s početkom u 18 sati.

Prethodni članakFOTO Svečana sjednica Gradskog vijeća i otvorenje novouređene Gradske uprave uoči Dana Grada Gline
Sljedeći članakJukinac se sjeća svojih heroja: Poginulom branitelju Darku Liscu, suborcima i civilnim žrtvama rata odana počast