GLINA KOŠARKAŠKO SREDIŠTE Danas proglašenje pobjednika turnira

Košarkaški klub Glina ovog vikenda domaćin je IV. Međunarodnog košarkaškog turnira Glina 2024. u znak sjećanja na prerano preminulog osnivača kluba Željka Klobučara Klobija.

Na ovogodišnjem turniru, koji je započeo u petak 30. kolovoza, nastupilo je devet ekipa iz četiri države ovog dijela Europe.

– Tijekom tri dana u Glini se održava košarkaški turnir povodom sjećanja na našeg poznatog glinskog košarkaša Željka Klobučara i to je turnir međunarodnog karaktera. U sklopu tog turnira održava se i seminar za trenere mlađih dobnih kategorija regije centar i na njemu se očekuje od 150 do 200 trenera. Dobra je to inicijativa Košarkaškog saveza Sisačko-moslavačke županije i svih klubova koji obitavaju na našem području da se ovakav seminar organizira baš u Glini. Ekipe koje, uz domaćine, sudjeluju na turniru dolaze nam iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Znak je ovo da se glinski klub razvija u smjeru međunarodne prepoznatljivosti u dječjoj košarci – poručio je Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i savjeta Sisačko-moslavačke županije.

– Sisačko-moslavačka županija uvijek podržava sportske hvalevrijedne projekte, tako je i ovaj koji uključuje naše najmlađe košarkaše. Evo vidimo djecu iz četiri različite zemlje. Doista smo sretni što je Glina danas centar košarke, centar sporta, ponosni smo na naše najmlađe igrače. Košarka u Glini već dugi niz godina postoji, ali danas ima sasvim nove mogućnosti. Mi smo nekad, evo ja kao Glinjanka, odrastala u jednoj sportskoj dvorani, ondje su se igrale utakmice no ona bila adekvatna za košarkaške utakmice. Danas naša djeca imaju čak tri dvorane i Sisačko-moslavačka županija tu je napravila puno što se tiče infrastrukture i što se tiče podrške glinskom sportu. Podržavamo ovaj turnir, sjećanje na Željka Klobučara i došli smo sretni da smo u Glini okupili djecu iz Crne Gore, Slovenije i Bosne iz Hercegovine, mlade košarkaše, nadamo se kako će se tu razviti nekakva nova poznanstva između klubova, nova poznanstva među djecom i da će se oni ponovno vratiti u našu županiju i mi ćemo ih srdačno. Mi kao Županija i sponzoriramo ovaj turnir kao hvalevrijedan projekt u sportu – poručila je Robertina Štajdohar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo.

Uz domaćina Glinu i zagrebačku Cibonu koji su međusobnom utakmicom otvorili turnir u petak, na turniru su još nastupili i: KK Zadar, KK Bosco, KK Dubrovnik, KK Kansai Helios Domžale, KK Pro Basket Tivat, KK Ilidža Sarajevo i KK Dinamo Zagreb.

Dodajmo kako turnir završava danas, 01. rujna, kada će biti održano i svečano proglašenje pobjednika turnira.

Podsjećamo kako svi koji ne mogu fizički prisustvovati turniru, KK Glina je omogućio praćenje rezultata uživo putem Sofascore aplikacije.

Prethodni članakGrad Glina postaje košarkaški centar Hrvatske: Ponajbolje košarkaške ekipe iz regije natjecat će se na turniru u čast Željka Klobučara Klobija
Sljedeći članakVIDEO 30. obljetnica osnutka 20. domobranske pukovnije, Milanović odlikovao pukovniju